Caută

Cum se porneste o masina cu bateria descarcata?

Actualizată în: acum 6 zile


Mai devreme sau mai tarziu ni se intampla tuturor. Urcarm dimineata in masina, invartim cheia (sau apasam butonul) si... nimic!

Instinctul multora ar fi sa ia o pereche de cabluri de pornire. Ei bine, dupa cum stiti, totul este mai complicat la masinile moderne.


Cum se porneste in mod normal o masina cu bateria descarcata

Procedura este simpla: se conecteaza terminalul pozitiv al masinii functionale(cu motorul inchis) la terminalul pozitiv al masinii nefunctionale. Se conecteaza terminalul negativ al masinii functionale, iar capatul celalalt al cablului se pune pe o bucata de metal din compartimentul motor (de ce nu, chiar pe terminalul negativ al bateriei, dar atentie la scantei!). Daca masina porneste, am rezolvat problema. Deconectarea cablurilor se face in ordine fix inversa.


Ce facem inainte de orice

Consultati manualul masinii. Unele masini moderne nici nu pot fi pornite in acest fel! Electronicele moderne pot fi foarte sensibile la alimentarea cu curent electric. Daca se aprind martori in bord dupa procedura, inseamna ca ati avariat (sau... speriat) o componenta electrica. Nu ezitati sa apelati la ajutorul nostru in acest caz!


Nu incercati sa porniti o masina cu o baterie stricata. Cum va dati seama ca aveti bateria stricata? Avem un articol despre asta. Click aici!


Doar dupa ce va convingeti ca e sigur, incepeti conectarea cablurilor. Daca nu sunteti convins, e mai bine sa apelati un specialist.


71 afișare0 comentariu