top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

Cum se porneste o masina cu bateria descarcata?

Actualizată în: 18 feb. 2022


Mai devreme sau mai tarziu ni se intampla tuturor. Urcam dimineata in masina, invartim cheia (sau apasam butonul) si... nimic!

Instinctul multora ar fi sa foloseasca o pereche de cabluri de pornire. Ei bine, dupa cum stiti, totul este mai complicat la masinile moderne.


Cum se porneste in mod normal o masina cu bateria descarcata

Procedura este simpla: se conecteaza terminalul pozitiv de pe bateria masinii functionale(cu motorul inchis) la terminalul pozitiv al bateriei masinii nefunctionale. Se conecteaza terminalul negativ al bateriei masinii functionale, la terminalul negativ al bateriei masinii nefunctionale. Daca masina porneste, am rezolvat problema. Deconectarea cablurilor se face in ordine inversa.


Ce facem inainte de orice

Consultati manualul masinii. Unele masini moderne nici nu pot fi pornite in acest fel! Electronicele moderne pot fi foarte sensibile la alimentarea cu curent electric. Daca se aprind martori in bord dupa procedura, inseamna ca ati avariat (sau... speriat) o componenta electrica. Nu ezitati sa apelati la ajutorul nostru in acest caz!


Nu incercati sa porniti o masina cu o baterie stricata. Cum va dati seama ca aveti bateria stricata? Avem un articol despre asta. Click aici!


Doar dupa ce va convingeti ca e sigur, incepeti conectarea cablurilor. Daca nu sunteti convins, e mai bine sa apelati un specialist.


138 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page