top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

Revizia auto – Cum prelungiti viata masinii dumneavoastra



Ce este revizia auto?

Functionarea corecta a masinii dumneavoastra si o durata lunga de viata a acesteia presupun realizarea periodica a reviziilor auto. Mai exact este vorba de un control periodic la care se schimba anumite consumabile (ulei si filtre) si se verifica starea generala a masinii.



Cand se face revizia auto?

Revizia auto se face la cel mult un an si cel mult 15.000 de km. Trebuie sa nu depasiti acest interval, dar revizia poate fi facuta si mai des. Multi proprietari fac revizia la 10.000 de km. Reviziile mai dese vor prelungi si mai mult durata de viata a motorului.



Ce se schimba la revizia auto?


Ulei motor

Uleiul din motorul dumneavoastra trebuie schimbat periodic deoarece este expus la diferente de temperatura si de presiune foarte mari. Aceste conditii altereaza structura uleiului. Odata ce isi schimba propietatile, in mod evident, nu isi mai face treaba cum trebuie.


Filtru ulei

Rolul filtrului de ulei este de a colecta particulele rezultate din uzura normala a motorului. Filtrul de ulei se schimba in totdeauna odata cu uleiul.


Filtru aer

Rolul filtrului de aer este de a curata aerul care urmeaza sa fie aspirat in motor. In timp, se aduna impuritati care blocheaza trecerea aerului prin el. De aceea este necesara schimbarea periodica.


Filtru combustibil

Combustibilul cu care alimentati nu este 100% pur, chiar si la benzinariile reputabile. Filtrul de combustibil curata combustibilul care urmeaza sa intre in motor.


Filtru de polen

Aerul pe care il respirati in masina nu intra direct de afara. Acesta este trecut mai intai prin filtrul de polen. Este recomandata schimbarea acestuia pentru confortul si sanatatea dumneavoastra.


Ce verificari se fac in timpul unei revizii


In timpul reviziei tehnicianul verifica starea generala a masinii. Vom lista cateva exemple de verificari:

-Jocuri la nivelul rotilor

-Placute, discuri, lichid de frana

-Lumini

-Directie

-Sistemul de climatizare

-Orice alt defect observat de tehnician

254 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page