top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

De ce trebuie sa pun antigel in masina?

Cateva intrebari frecvente:


Q: Ce este antigelul?

Antigelul este un lichid care, amestecat cu apa, ajuta la mentinerea temperaturii in motor, protejeaza impotriva inghetului si previne coroziunea.


Q: Cand sa verific antigelul?

Antigelul ar trebui verificat in fiecare an cand se apropie iarna. Veniti la service. Dureaza doar cateva secunde si puteti preveni daune insemnate.


Q: E normal sa completez antigel?

Nu, nu este normal. Inseamna ca ori aveti o pierdere de antigel ori motorul consuma antigel. Veniti la service pentru o constatare.


Q: De care antigel imi trebuie?

Exista mai multe tipuri de antigel. Orice service auto sau magazin de piese va poate ajuta sa identificati ce tip de antigel va trebuie. Daca nu sunteti sigur, haideti in vizita!


Q: In ce proportii se amesteca antigelul cu apa?

Aveti 2 optiuni: fie cumparati antigel deja amestecat cu apa, fie cumparati antigel normal si turnati 50% antigel si 50% apa, adica in proportii egale.


Q: Pot sa merg si fara antigel?

Nu.


Q: De ce mi se supraincalzeste motorul?

Primul lucru pe care trebuie sa il verificati e daca mai aveti antigel si daca va merg ventilatoarele din fata masinii. Radiatoarele de asemenea se sparg ocazional. Veniti de urgenta la service pentru a evita alte probleme grave care pot aparea.


Q: De ce nu mai da masina caldura?

Un lucru mai putin stiut de soferi este ca antigelul este folosit pentru incalzirea habitaclului. Antigelul fierbinte din motor vine spre un calorifer ascuns in spatele bordului. De aceea dureaza pana masina incepe sa sufle aer cald iarna. Uneori tevile se infunda si caloriferele se sparg.


445 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page