top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

La cati km se schimba distributia pe lant sau curea?




Toti posesorii de autoturisme stiu ca distributia se schimba periodic sau la achizitionarea unui autovehicul second-hand. Nu va puteti baza pe fostul proprietar decat daca verificati factura si devizul de la un service autorizat.



Recomandam schimbarea distributiei pe curea o data la 60-120 de mii de km, in functie de modelul masinii. In cazul in care masina nu este utilizata intens, distributia pe curea se schimba la 4-5 ani, deoarece cauciucul din care este fabricata imbatraneste si devine fragila.


Fiind mai rezistenta, distributia pe lant se schimba mult mai rar, de multe ori la 200-300 de mii de km, in functie de model.


Care este rolul distributiei?

Rolul principal al distributiei este sincronizarea arborelui cotit si arborilor cu came. Ceea ce trebuie sa stiti este ca daca distributia se rupe, la marea majoritate a motoarelor, pistoanele vor lovi supapele. In functie de noroc/ghinion, va trebui inlocuita chiulasa, ori chiar intreg motorul. Aceste operatiuni sunt foarte costisitoare.


Care sunt semnele ca distributia imi va ceda?

Pentru motoarele cu distributie pe curea, simptomele includ: fum excesiv, scurgeri de ulei, rateuri, zgomot iesit din comun la ralanti.


Pentru motoarele cu distributie pe lant, simptomele includ: vibratii anormale ale lantului, un zgomot specific, aprinderea martorului motor.

357 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page