top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

Despre revizia auto


Ce inseamna revizia masinii?


Automobilul dumneavoastra este probabil cel mai scump obiect pe care il detineti in afara de casa. De aceea, trebuie sa il intretineti intr-un mod corespunzator. Neglijarea intretinerii periodice duce la defectarea prematura a masinii si la situatii periculoase in trafic.



In ce consta revizia la masina?


Revizia este o operatiune care se realizeaza periodic, de regula, intr-un service auto. Scopul operatiunii este:

-Schimbarea unor consumabile, precum uleiul de motor sau filtrul de aer

-Verificarea si remedierea unor probleme tehnice care apar de-a lungul timpului.

-Prelungirea duratei de viata a masinii cat mai mult


Alte operatiuni se efectueaza mai rar. Spre exemplu, lichidul de frana se schimba odata la 3 ani. Nu neglijati niciun aspect al intretinerii periodice, chiar daca este vorba de operatiuni care se fac mai rar! Putem da exemple de componente care se verifica sau schimba periodic la care majoritatea soferilor nici nu se gandesc: amortizoare, ulei de grup sau de cutie de viteze, curele, faruri, ulei de servodirectie, etc.


De asemenea, de-a lungul timpului masina va capata anumite probleme, precum zgomote, jocuri, lipsa de putere, pornire greoaie. Daca nu ati avut timp sa va ocupati de aceste probleme, revizia este o oportunitate buna de a rezolva tot de-odata.



Cand se face revizia tehnica auto?


Recomandarea tuturor este sa efectuati revizia de baza la cel mult 1 an si la cel mult 15.000 de km parcursi. Efectuarea reviziilor mai des este chiar o idee buna! Daca planuiti sa tineti masina cat mai mult, nu ar fi o idee rea sa efectuati revizia la 10.000 de km parcursi.


Nu va asteptati sa vi se spuna cum trebuie sa va intretineti masina. Fiti proactivi, interesati-va si faceti-va un plan.


Daca doriti sa va intretineti masina cat se poate de corect, apelati in totdeauna la un service autorizat de incredere. In felul acesta veti putea fi indrumati cat se poate de bine.

81 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page