top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiu stefan

De ce nu mai merg senzorii de parcare? Un scurt ghid


Ce sunt senzorii de parcare?

Senzorii de parcare sunt dispozitive electrice montate pe masina pentru a asista soferii la parcare, masurand distanta pana la anumite obstacole. Exista mai multe tipuri de senzori:


Senzorii ultrasonici emit ultrasunete care se reflecta in obiectele de pe strada. Undele reflectate sunt interceptate si se calculeaza distanta pana la obstacole. Acesti senzori prezinta anumite dezavantaje: uneori nu detecteaza obiecte subtiri precum stalpi, obiecte prea joase precum anumite borduri sau obiecte cu o forma care nu reflecta bine ultrasunetele.


Senzorii electromagnetici creeaza un camp electromagnetic care detecteaza obiectele din jurul masinii. Aceasta este o optiune mai premium. De obicei masinile nu vin echipate cu astfel de senzori.


Alternativele cel mai des intalnite sunt camerele de parcare, ori in spatele masinii, ori de jur imprejur pentru masinile mai scumpe.


Cat ma poate costa remedierea problemelor intalnite la senzorii de parcare?

Din fericire, aceste defectiuni tind sa se rezolve foarte simplu. Daca senzorii dumneavoastra de parcare nu functioneaza, va incurajam sa treceti pe la service.


Care sunt defectiunile cel mai des intalnite?

Cel mai adesea, senzorii de parcare nu mai functioneaza pentru ca sunt murdari. Incercati sa ii curatati cu o laveta moale. Aveti grija sa nu ii zgariati!

Daca senzorii sunt curati dar nu functioneaza, urmatorul pas este sa mergeti la un service auto. Aici se vor putea depista defectiuni precum:

-Defectiuni in circuitul electric. Cel mai adesea, e vorba de un fir intrerupt sau o mufa care nu face contact bine.

-Alte ori, senzorii sunt pur si simplu foarte vechi si nu mai merg cum trebuie. Din fericire, senzorii de parcare tind sa fie ieftini.

5.319 afișări3 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

3 Comments


Maryan Nechifor
Maryan Nechifor
Dec 08, 2023

Am un Ford focus 1.6 tdci break 2012 înainte să fac până pe spate senzori de parcare funcționau am făcut până dar nu funcționează ce pot sa fac ?

Like

Maryan Nechifor
Maryan Nechifor
Dec 08, 2023

AAm

Like

Constantingigi250
Dec 05, 2023

Bună seara,am schimba 2 senzori parcare pe stanga și încă nu funcționează cum trebuie .sa fie calculatorul?

Like
bottom of page