top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

Cum ne pregatim masina pentru iarna?



Sezonul rece se aproprie rapid.

Desi suntem inca in luna octombrie, iar temperaturile sunt inca mari, nu va trece mult pana cand va fi necesara pregatirea masinii pentru sezonul rece. Iata cateva lucruri de care va trebui sa tineti cont.


 

Anvelopele de iarna

Dupa cum probabil stiti deja, anvelopele de iarna sau all season sunt necesare. Momentul ideal pentru montarea acestora este inainte de scaderea temperaturii sub pragul de 7 grade Celsius. De asemenea, verificati presiunea anvelopelor, mai ales cand scade temperatura brusc. Rularea cu presiune mica in anvelope duce la uzura prematura a acestora.


 



Verificarea lichidelor

Vom enumera lichidele pe care trebuie sa le verificati:

Antigelul

Trebuie verificata temperatura de inghet a antigelului din masina dumneavoastra pentru a evita orice surpriza neplacuta. Inghetarea antigelului poate strica anumite componente scumpe.

Lichidul de spalare a parbrizului

Nu uitati sa folositi lichid de spalare a parbrizului special pentru iarna!

Lichidul de frana

Pentru o performanta adecvata a sistemului dumneavoastra de franare, lichidul de frana trebuie testat si, daca e cazul, schimbat.


 


Verificarea bateriei

Frigul scade mult puterea bateriei. De aceea, trebuie verificata din timp si inlocuita daca este cazul. Nu doresti sa te trezesti in plin viscol fara baterie.


 

271 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page