top of page
Caută
  • Poza scriitoruluihagiustefan

Cum iti dai seama daca nivelul freonului este scazut

Actualizată în: 6 iul. 2022



Masina dumneavoastra nu mai raceste habitaclul cum obisnuia sa o faca?

Solutia ar putea fi mai usoara decat credeti. Sistemul de climatizare al masinii are nevoie de o singura interventie periodica: incarcarea cu freon. E simplu: chiar daca sistemul de climatizare este in stare perfecta de functionare, va trebui sa incarcati cu freon o data la cativa ani.


Cum va dati seama ca nu mai aveti freon?


Primul si cel mai evident simptom este ca sistemul de climatizare nu mai raceste cabina cum trebuie. In acest caz, programati-va la service si veti fi indrumat pas cu pas.


In ce consta o incarcare cu freon?


In cazul in care masina nu are nicio defectiune, procedura este simpla si rapida. Un tehnician va face un numar de teste, precum verificarea presiunii, vidarea sistemului, verificarea etanseitatii sistemului. Dupa ce se confirma ca totul e in regula, se incarca freonul nou.


Ce se intampla daca merg in continuare cu un nivel scazut de freon?


Pe termen scurt, performanta sistemului va fi scazuta. Daca nu remediati problema curand, vor aparea defectiuni mult mai greu de rezolvat.


Pot sa incarc singur freon?


Intreaga procedura se face cu un aparat special. Va recomandam sa nu incercati sa reparati sistemul de aer conditionat singuri. Apelati la un service auto.


3.708 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page